Pulpe de pui in crusta de arahide si ghimbir

Printeaza

Pulpe de pui in crusta de arahide si ghimbir din: ciocănele de pui, ghimbir măcinat, usturoi, sare de mare, piper măcinat, ulei, ou, faina, malai, praf de copt, arahide tocate.

Ingrediente:Pulpe_de_pui_in_crusta_de_arahide_si_ghimbir

  • 8 ciocănele de pui
  • 1 linguriţă ghimbir măcinat
  • 3 căţei de usturoi tocaţi
  • 1 linguriţă sare de mare
  • 1 praf piper măcinat
  • ulei pentru prăjit
  • 1 albuş
  • 75 g făină
  • 35 g mălâi
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 2 linguri arahide tocate

Mod de preparare:

Se aşază copănelele în apă clocotită şi se fierb la foc moderat 10 min. Se scot, se lasă să se scurgă, să se ră cească şi să se usuce. Se amestecă ghimbirul cu usturoi, sare şi piper şi se ung bucăţile de pui cu acest amestec. Se bate albuşul.

Intr-un alt castron se amestecă făina cu mălai şi praf de copt şi se adaugă’o ceaşcă de apă rece, bătând cu telul. Se înglobează albuşul bătut şi arahidele.

Se trec copănelele prin acest amestec şi se aşază imediat într-o baie de ulei încins. Se lasă să se prăjească la foc moale pe toate părţile. Se servesc unse cu sos pi­cant.

Pulpe de pui in crusta de arahide si ghimbir

Pulpe_de_pui_in_crusta_de_arahide_si_ghimbir

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.