Tort cu capsuni, vanilie si cocolata alba

Printeaza

Tort cu capsuni, vanilie si cocolata alba din: oua, zahar, faina, praf de copt, lapte, budincă de vanilie, gelatină, frişcă, căpşuni, esenţă de vanilie, ciocolată albă şi neagră, frunze de trandafiri.

Ingrediente pentru blat:Tort cu capsuni, vanilie si cocolata alba

  • 6 ouă
  • 180 g zahăr
  • 180 g făină
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente pentru cremă:

  • 700 ml lapte
  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • 300 g zahăr
  • 2 plicuri gelatină
  • 500 ml frişcă
  • 200 g căpşuni

Ingrediente pentru sirop:

  • 150-200 ml apă
  • 75 g zahăr
  • 1 fiolă esenţă de vanilie

Ingrediente pentru ornat:

  • 350 ml frişcă
  • căpşuni
  • ciocolată albă şi neagră
  • frunze de trandafiri

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă cu zahărul, încorporai gălbenuşurile, amestecând cu o spatulă, apoi făi­na şi praful de copt cernute. Torni compoziţia într-o formă rotundă cu diametrul de 26-28 cm şi o dai la cuptor.

Gelatina o hidratezi cu 100 ml apă. Amesteci budin­ca cu zahărul şi cu laptele adăugat treptat.

Pui vasul pe foc şi amesteci până devine ca o budincă. Iei vasul de pe foc, adaugi gelatina, amesteci energic şi laşi budinca să se răcească. Baţi frişca şi, când budinca ajunge la tempera­tura camerei, adaugi câte puţin în frişcă şi continui mixarea ţână la omoge­nizarea cftmpletă.

Speli căpşunile şi le laşi pe un şervet de bucătărie, pentru a absorbi excesul de apă, apoi le tai cuburi.

Amesteci apa cu zahăr şi esenţa de vanilie. Le laşi pe foc până se topeşte tot zşhărul. Pentru ornat baţi mai întâi frişca. Topeşti ciocolată şi treci căpşunile prin ciocolata topită.

Frunzele de trandafir, clătite şi uscate, le dai cu pensula cu ciocolată topită, le laşi 10 minute în frigider, apoi înlături frunzele şi rămân cele de ciocolată.

Faci figurine din ciocolată topită după imaginaţie. Tai blatul în 3. Pui prima foaie, o însiropezi, adaugi 1/4 cremă, jumătate din căpşuni, 1/4 cremă, al doi­lea blat însiropat, 1/4 cremă, căpşunile, restul de cremă şi la final ultimul blat. Baţi frişca şi îmbraci tortul cu ea.

Ornezi cu căpşuni în ciocolată, frunze de ciocolată şi alte figurine din ciocolată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.