Piure de conopidă cu carnaţi

Printeaza

Piure de conopidă cu carnaţi din: conopida, usturoi, lapte dulce, unt, ulei de masline, otet balsamic, ceapa, ardei gras, carnati oltelesti, oregano verde, sare, piper.

Ingrediente:

  • o conopidă
  • 6 căţei de usturoi
  • 125 ml lapte dulce
  • 50 g unt
  • 75 ml ulei de măsline
  • o lingură cu oţet balsamic
  • o ceapă
  • un ardei gras
  • 500 g cârnaţi olteneşti
  • 100 g oregano verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Conopida se spală, se rupe bucheţele mici şi se fierbe în apă cu sare. Se pune într-o stre­curătoare să se răcească puţin, apoi se lasă într-un bol.

Se presară trei căţei de usturoi, sare şi piper după gust. Se adaugă untul, laptele dulce, ceapa curăţată de foi şi ardeiul curăţat de seminţe.

Se pasează totul cu un blender şi se păstrează la cald. Cârnaţii se taie bucăţi mai mici, se frig pe grătarul încins şi se pun pe un pla­tou. Oregano se spală, se scutură de apă şi se pune într-un vas înalt. Se adaugă uleiul de măsline, oţetul balsamic, usturoiul rămas, sare, piper şi se pasează cu un blender.

Se pune piure de conopidă în farfurii, se aşază deasupra cârnaţii şi se stropesc cu sosul de oregano.

Piure de conopidă cu carnaţi

Piure de conopidă cu carnaţi

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.