Cod sărat cu masline

Printeaza

Cod sarat cu masline din: cod sarat, masline, ulei de masline extravirgin, vin alb, usturoi, faina, ceapa, ulei de floarea soarelui, patrunjel si piper negru.

Ingrediente:

  • 550 g cod sărat
  • 10 măsline negre
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 pahar vin alb tare
  • 1 căţel de usturoi
  • 4 linguri faină albă
  • 1 ceapă albă mică
  • ulei de floarea-soarelui  (pentru prăjit)
  • pătrunjel
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Cod sărat cu masline: Desărează peştele şi taie-l bucăţi medii, apoi curăţă-l de oase. Tăvăleşte bucăţile de peşte prin faină, scutură sur­plusul şi prăjeşte-le circa 1 minut în baie de ulei încins.

Incălzeşte uleiul de măsline într-o altă tigaie şi înăbuşă usturoiul zdrobit în coajă şi ceapa tocată mărunt până când aceasta devine transparentă.

Toarnă vinul şi fierbe la foc potrivit până când se eva­poră alcoolul, adaugă măslinele şi presară pătrunjelul tocat. Condimentează cu piper şi serveşte mâncarea, după gust, cu pâine prăjită.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.