Reteta zilei: Sparanghel la cuptor cu aroma de portocala

Printeaza

Sparanghel la cuptor cu aroma de portocala din: sparanghel, portocala, nuci pecan, ceapa, ulei de masline, sare, piper, coaja de portocala, mustar dijon, otet, ulei de masline.

 

Ingrediente: 

  • 1 buchet sparanghel
  • 1 portocala
  • 1/4 cană de nuci pecan tocate
  • 1 ceapa, felii subțiri
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

Ingrediente pentru vinaigrette:

  • 1 lingurita coaja de portocala
  • 1 lingurita mustar dijon
  • 1 lingură oțet de vin alb sau roșu
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/4 lingurita piper negru proaspat macinat

Mod de preparare:

Pentru pregatirea sparanghelului, incalziti cuptorul la 200C.

Rupeti capetele sparanghelului, asezati pe o foaie de copt intr-o tava.

Adaugati ceapa si nuci pecan.

Se taie portocalele bucăți și adăugați in tava. Stropiti cu ulei de măsline si se amesteca.

Dati la cuptor 10 minute. Intoarceti si rumeniti inca 10 minute.

Pentru pregatirea vinegretei, combinati coaja de portocala, muștar Dijon, otet, ulei de măsline, sare și piper într-un castron mic. Amestecati bine.

Pe un platou de servire, aranjați sparanghelul, acoperiti cu amestecul de portocale și ceapă.

Stropiti cu vinegreta si serviti.

 

Sparanghel la cuptor cu aroma de portocala

Sparanghel_la_cuptor_cu_aroma_de_portocala_04

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

 

Reteta zilei: Sparanghel la cuptor

Sparanghel la cuptor din: sparanghel, ulei de masline, usturoi, parmezan, sare. Ingrediente: 1/2 kg sparanghel 2 lingurite de ulei de masline 1 cățel de usturoi 1 1/2 linguri parmezan ras sare, dupa gust   Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 190C. Se toarnă uleiul de măsline peste sparanghel și se presară cu sare. Zdrobiți cățelul […]

 

Sparanghel cu bacon la cuptor

Sparanghel cu bacon la cuptor din: sparanghel, bacon, lamaie, ulei, piper. Ingrediente: 1 legătură de sparanghel (500 g) 100 g bacon crud uscat zeama de la 1 lămâie ulei piper pentru asezonat   Mod de preparare: Aprindem cuptorul la 180° şi pregătim tava cu hârtie de copt. Spălăm sparanghelul, îl curăţăm rupând părţile lemnoase şi […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. E bun?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.