Mâncare de linte cu lămâie

Printeaza

Mancare de linte cu lamaie din: linte, ulei de masline, ceapa, morcov, frunze de telina, lamaie, supa vegetala si sare.

Ingrediente:

  • 400 g linte
  • 3 linguri cu ulei măsline
  • 1 ceapă mică
  • 1 morcov
  • 3-4 frunze ţelină
  • 1 lămâie
  • 1 l supă vegetală
  • sare

 

Mod de preparare:

Tocăm mărunt ceapa şi morcovul şi le că­lim în trei linguri cu ulei de măsline preţ de 2-3 minute.

Spălăm lintea în 2-3 ape, o scurgem şi o adăugăm în tigaie peste mixul de morcov şi ceapă. Amestecăm şi lăsăm pe foc mic încă 3-4 minute.

Adăugăm treptat supa. Acoperim cu ca­pac şi lăsăm lintea să fiarbă la foc mic pentru 40-45 de minute.

Când este complet fiartă, punem sare după gust, frunzele de ţelină tocate mă­runt şi coaja rasă de lămâie. Stingem fo­cul şi servim.

 

Mâncare de linte cu lămâie

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.