Tort de bezea cu căpşune şi fistic

Printeaza

Tort de bezea cu căpşune şi fistic din: albusuri, zahar tos, amidon, otet alb, colorant alimentar verde, fistic, frisca, zahar pudra, capsune.

Ingrediente:Tort_de_bezea_cu_capsune_si_fistic

  • 6 albusuri
  • 375 g zahar tos
  • 1 lingurita amidon
  • 1 lingurita otet alb
  • cateva picaturi de colorant alimentar verde
  • 100 g fistic, tocat

pentru umplutura:

  • 300 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra, plus pentru presarat
  • 250 g capsune, taiate

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 2/150°C. Desenează pe hârtie de copt 3 cercuri de 20 cm diametru şi pune-le în trei tăvi diferite. Bate albuşurile spumă şi apoi adaugă zahărul, câte 1 lingură deodată.

Combină amidonul, oţetul şi colorantul pentru a obţine o pastă subţire şi încorporează în spumă împreună cu 75 g fistic.

Cu ajutorul cornetului sau chiar cu lingura pune spuma într-un strat pe hârtia de copt, pe partea cealaltă faţă de unde ai desenat cercurile. Dă la cuptor 1 oră. Opreşte flacăra şi lasă să se răcească 1 oră în cuptor.

Bate frişca spumă şi adaugă 2 linguri zahăr. Aşază pe platoul de servit prima foaie de bezea, pune deasupra jumătate din frfşcă şi apoi presară fructe. Continuă cu restul foilor şi aşază deasupra fructele, fisticul rămas şi presară zahărul pudră rămas.

Tort de bezea cu căpşune şi fistic

Tort_de_bezea_cu_capsune_si_fistic

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.