Zeama limpede cu perisoare de curcan
PrinteazaZeama limpede cu perisoare de curcan din: gat si aripi de curcan, morcovi, patrunjel, gulie, telina, usturoi, ceapa, ou, orez, faina, paste, sare, piper.
- 1 gât şi 2 aripi de curcan
- 500 g morcovi
- 250 g rădăcină de pătrunjel
- 1 ţelină mică
- 1 cartof
- 1/2 gulie
- 1 ceapă
- 3 căţei de usturoi
- sare
- piper boabe
Pentru perişoare:
- 1 ou
- 3-4 linguri de orez fiert
- 2-3 linguri de faină
- frunze de pătrunjel verde
- sare
- piper măcinat
- 100 g paste
Mod de preparare:
Oasele de curcan se curăţă, se spală şi se pun la fiert în apă rece. Când a dat în clocot, se spumează, apoi se adaugă zarzavatul şi legumele curăţate, se asezonează cu sare şi piper.
Se fierbe la foc moderat 1-1,5 ore, după care se scot legumele şi carnea, iar zeama se strecoară. Se desface carnea de pe oase, jumătate se adaugă la salata Boeuf, iar cealaltă jumătate se dă prin maşina de tocat carne.
Se adaugă orezul, oul bătut, faina, pătrunjelul mărunţit, sare şi piper, se amestecă şi se pune la rece 30 minute. Cu mâna unsă cu ulei se formează perişoare şi se fierb în apă cu sare, la foc mic.
Separat se fierb pastele în apă cu sare, se strecoară şi se adaugă în zeama de curcan împreună cu perişoarele. Se serveşte fierbinte.
Pofta buna!