Zarzuela (tocanita)

Printeaza

Zarzuela (tocanita)Zarzuela este o tocăniţă originară de pe coasta catalană a Spaniei, şi este făcută din fructe de mare şi aromată cu usturoi. Numele provine de la un spectacol de varietăţi, o combinaţie de muzică, dans şi comedie, foarte populară în secolul XIX. Drept urmare, zarzuela este considerată o „operetă din fructe de mare“.

Nu există o reţetă exactă pentru a prepara zarzuela (în catalană se scrie sarsuel). Intotdeauna se începe cu sofregit, un amestec de ceapă, usturoi şi roşii, care se călesc împreună în ulei de măsline. Apoi se adaugă boia de ardei, şofran şi foi de dafin, care conferă mâncării culoarea şi aroma specifică.

Puţin vin alb, nişte vin sec de Xeres sau nişte supă de peşte vor constitui baza lichidă a supei, în ceea ce priveşte fructele de mare, se foloseşte ce se găseşte mai proaspăt. In Catalonia se pun de obicei: creveţi, calmari, scoici şi langustine. Pentru a îngroşa zarzuela unii bucătari adaugă picada, o pastă din pâine prăjită, usturoi şi migdale.

Zarzuela este cea mai delicioasă atunci când este savurată într-unui dintre restaurantele pescăreşti din Barceloneta, în vecinătatea capitalei catalane. Alături de un pahar rece de cava, un vin spumos, această „operetă din fructe de mare” va face ca toate papilele gustative ale mesenilor să înceapă să cânte.

Zarzuela_Tocanita_06

Zarzuela

Zarzuela (tocanita)

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • zarzuela

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.