Zargan cu morcovi si cuscus

Printeaza

Zargan cu morcovi si cuscus din: zargani, cuscus, morcovi baby, ulei de masline, ulei de nuci, ceapa, sos de soia, dafin, rosii uscate, oregano, lamaie, fulgi de ardei dulce, sare, piper.

Ingrediente:Zargan_cu_morcovi_si_cuscus

  • 4 zargani
  • 140 g cuscus prefiert
  • 500 g morcovi baby
  • 100 ml ulei de masline
  • 50 ml ulei de nuci
  • doua cepe albe
  • o lingura cu sos de soia
  • dafin
  • 4 rosii uscate
  • 3 crengute de oregano
  • o lamaie
  • 50 g fulgi de ardei dulce
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Morcovii baby se spală, se fierb în apă cu sare şi se pun într-un castron. Zarganii se eviscerează, se spală şi se taie în bucăţi potrivit de mari. Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.

Se încinge puţin ulei de nuci într-o cratiţă, se căleşte ceapa, apoi se adaugă bucăţile de zargan.

Se prăjesc câteva minute pe ambele părţi, se adaugă sosul de soia, piper după gust şi puţin oregano tocat. Se scot bucăţile de peşte din cratiţă cu o spumieră şi se pun pe un platou.

Cuşcuşul se pune într-un bol cu sare şi piper, se acoperă cu apă clocotită şi se lasă să se umfle. Se adaugă puţin ulei de măsline, oregano tocat şi se amestecă.

Intr-un ibric se pun fulgii de ardei, roşiile tocate mărunt, restul de ulei şi sucul de lămâie. Se adaugă puţină apă, verdeaţă tocată şi se fierb cinci minute.

Peştele se serveşte alături de cuşcus şi morcovi, totul asezonat cu sosul de ardei şi verdeaţă.

Zargan cu morcovi si cuscus

Zargan_cu_morcovi_si_cuscus

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.