Om de zapada (desert)

Printeaza

Om de zapada din: zahar, margarina, oua, miere, lapte, praf de copt, faina.

 

Ingrediente:Om de zapada

Pentru blat:

  • 350 g zahăr
  • 70 g margarină
  • 2 ouă
  • 2 linguri cu miere
  • 200 ml lapte
  • 1 pliculeţ cu praf de copt
  • 400 g făină

Pentru glazură:

  • 200 g zahar pudră
  • 200 g margarină
  • 100 ml lapte
  • • 100 ml rom
  • 2 linguri cu cacao

Pentru decor:

  • 200 g cocos
  • câteva bomboane colorate de ciocolată sau fructe
  • câteva figurine din zahăr

 

Mod de preparare:

Pregăteşte din timp două forme rotunde, de dimensiuni diferite, dar nu foarte mari.

Unge-le bine cu margarină şi tapetează-le cu făină sau hârtie pentru copt. Intr-un castron, freacă energic margarina cu zahărul.

Adaugă ouăle bătute cu laptele şi mierea. Presară apoi făina şi praful de copt.

Compoziţia astfel obţinută toarn-o în forme şi coace la cuptor cam 30 de minute. Intre timp, topeşte margarina cu zahărul, la foc mic.

Adaugă treptat laptele, romul şi cacaua. Lasă pe foc, amestecând continuu, până se topeşte tot zahărul.

Glazura astfel obţinută toarn-o peste blaturile de tort.

Lasă să se răcească bine, după care îmbracă blaturile în nucă de cocos din belşug.

Păstrează la rece cel puţin 2-3 ore.

Decoreaza Omul de zăpadă cu ajutorul câtorva bomboane şi figurine de zahăr.

 

Poftă bună!

 


poate iti place si:

Prajitura_zapada_stralucitoare

Prajitura zapada stralucitoare

Prajitura zapada stralucitoare din: oua, zahar, faina, suc de portocale, cacao, ness, praf de copt, suc de fructe, compot, lapte, zahar, budinca, margarina, zeama de lamaie, frisca, crema de ciocolata. Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 250 g zahăr 250 g făină 6 linguri suc de portocale acidulat 1 lingură cu vârf cacao 1 pliculeţ de […]

Tarta de Craciun

Omulet de zapada

Omulet de zapada din: zahar, oua, margarina, miere, lapte, praf de copt, faina, rom, cacao, nuca de cocos, bomboane, jeleuri. Ingrediente: Pentru blat: 350 g zahăr 2 ouă 70 g margarină 2 linguri de miere 200 ml lapte 1 plic de praf de copt 400 g făină Pentru glazură: 200 g zahăr pudră 200 g […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.