Zamă de razalăi

Printeaza

O reteta de zama de razalai din: oua, faina, boia dulce, morcov, ceapa, unt si patrunjel.

Ingrediente:Zamă de razalăi

pentru razalăi:

  • 2 ouă
  • 300 g făină
  • 1 cană apă

pentru zamă:

  • 2 linguriţe boia dulce
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 2 linguri unt
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Amestecaţi făina cu ouăle şi 1 cană de apă (aşa cum procedaţi la tăiţei), frământaţi bine şi apoi daţi aluatul pe răzătoarea mare. Puneţi razalăii la uscat.

Luaţi o oală, puneţi unt şi prăjiţi razalăii până ce devin aurii. Adăugaţi boiaua dulce, morcovul tăiat mărunt, ceapa tăiată şi turnaţi mai multă apă pentru că razalăii se umflă la fiert.

Săraţi şi piperaţi după gust, lăsaţi să mai fiarbă 10 minute şi presăraţi verdeaţa tocată.

Zamă de razalăi

Zamă de razalăi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.