Zacuscă cu spanac

Printeaza

Zacusca cu spanac din: spanac, ceapa, ardei capia, gogosari, ulei, usturoi, ardei iute, foi de dafin, sare si piper.

 

Ingrediente:

 

Mod de preparare:

Se curătă ceapa şi se toacă prin maşina de tocat carne. Se trece şi spanacul prin maşină, dar nu se amestecă cu ceapa.

Ardeii, ardeii iuţi şi gogoşarii se toacă împreună, şi se pun în alt vas. Usturoiul se curăţă şi se taie în felii subţiri, apoi se pune într-un castron cu apă rece şi puţină sare.

Se încinge uleiul, se pune ceapa şi se lasă să se călească puţin, apoi se adaugă spanacul.

Se lasă vasul la foc potrivit şi se amestecă din când în când compoziţia.

După ce zeama lăsată de spanac a scăzut, se adaugă ardeii şi gogoşarii.

Se pun dafinul, sare şi piper (măcinat, dar şi boabe), usturoiul şi se continuă fierberea până când zacusca ajunge la o consistenţă convenabilă.

Se consumă şi proaspătă, se păstrează la frigider chiar şi o lună.

Pentru păstrarea mai îndelungată, se pune fierbin­te în borcane ţinute mai întâi la cuptor, pentru sterilizare, apoi se închid şi se lasă la răcire lentă, învelite cu o pătură groasă.

A doua zi se mai fierb la bain-marie, circa 30 de minute şi se răcesc lent, la fel ca în ziua precedentă, acoperite bine.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Rețetă delicioasă de Zacuscă de Vinete – Pas cu Pas

Rețetă delicioasă de Zacuscă de Vinete – Pas cu Pas din: vinete, ardei grasi, ceapa, usturoi, rosii, ulei de floarea soarelui, sare, piper, zahar, otet.   Ingrediente: 3 vinete mari 3 ardei grași roșii 2 cepe mari 4 căței de usturoi 500g roșii proaspete sau 1 conservă de roșii 100 ml ulei de floarea-soarelui Sare […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.