Zacusca rustica

Printeaza

Zacusca rustica din: ceapa, morcovi, rosii, ardei capia, gogosari, ulei, frunze de dafin, sare, piper.

Ingrediente:Zacusca_04

  • 2 kg ceapa
  • 2 morcovi
  • 3 kg rosii
  • 3 ardei capia
  • 3 kg gogosari rosii
  • 500 ml ulei
  • o frunza de dafin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Dă roşiile pe râzătoare, iar sucul pune-l la fiert cu un praf de sare, dafinul şi lasă să fiarbă până scade la jumătate. Coace ardeii, curăţă-i şi toacă-i. Taie ceapa mai mare. Gogoşarii spală-i şi curăţă-i de seminţe şi cotoare, apoi feliază-i. Curăţă morcovii de coajă şi dă-i pe râzătoare.

Căleşte în ulei ceapa, morcovul, gogoşarii, iar la urmă, ardeii copţi. Lasă să fiarbă 30 de minute la foc mic, adaugă sucul de roşii, sare după gust şi dă totul la cuptor pentru încă o oră, la foc potrivit.

Pune în borcane după ce s-a răcorit şi bagă-le fără capac în cuptorul încins, cu uşa întredeschisă, până prinde coajă. Toarnă o linguriţă cu ulei încins în fiecare, pune capacul şi lasă-le la răcit, învelite într-un ştergar.

Zacusca rustica

Zacusca_04

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nina Apostoleanu

    Foarte buna zacusca

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.