Zacusca de mere cu dovlecei
PrinteazaZacusca de mere cu dovlecei din: mere, dovlecei, ardei capia, ceapa, ulei, rosii, dafin, piper, ardei iuti, sare.
- 2 kg mere
- 1 kg dovlecei
- 2 1/2 kg ardei capia
- 1 kg ceapă
- 250 ml ulei
- 1 l suc de roşii
- foi de dafin
- 1 linguriţă boabe de piper
- 2 ardei iuţi
- sare
Mod de preparare:
Coci ardeii în cuptor, după care îi presari cu sare şi îi laşi să se răcească 10 minute, în vas acoperit.
Ii cureţi de cotoare, seminţe şi coajă şi îi tai mărunt. Decojeşti merele şi dovleceii şi le dai pe răzătoarea mare.
Cureţi ceapa şi o tai fideluţă.
Căleşti ceapa în ulei, într-un vas cu pereţi groşi.
După ce devine transparentă, adaugi dovleceii şi merele.
Amesteci periodic, până când scade zeama lor, după care adaugi ardeii, foile de dafin, boabele de piper, ardeii iuţi curăţaţi şi tăiaţi în rondele, boabele de piper şi puţină sare.
Supraveghezi fierberea, amestecând până scade zacusca şi ajunge la consistenţa dorită.
La sfârşit, sărezi preparatul după gust.
Pui zacusca fierbinte în borcane de 400 ml, sterilizate şi aşezate pe o tavă metalică.
Introduci tava cu borcane în cuptor, la foc mediu, pentru 20 de minute, cât să prindă o pojghiţă.
Le scoţi cu mare grijă, le înfiletezi capacele ţinând borcanele cu un prosop şi le laşi să se răcească între pături, până a doua zi.
Zacusca de mere cu dovlecei
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/zacusca-mere-dovlecei html