Zacusca de fasole si ardei copti

Printeaza

Zacusca de fasole si ardei copti din: fasole, ardei capia, ceapa, morcovi, suc de rosii, ulei, foi de dafin, piper, sare.

 

Ingrediente:Zacusca_de_fasole_si_ardei_copti

  • 1 kg fasole cu bob mare
  • 3 kg ardei capia rosii
  • 1 kg ceapa
  • 1 kg morcovi
  • 1 l suc de rosii
  • 1/2 l ulei
  • 4-5 foi de dafin
  • piper negru macinat
  • sare

 

Mod de preparare:

Alegi fasolea, o pui la înmuiat şi a doua zi o fierbi până se înmoaie bobul, fără să se sfărâme.

Coci ardeii pe flacără, îi cureţi şi îi toci mărunt. Cureţi şi speli legumele rămase.

Tai ceapa solzi- şori, iar morcovul în felii subţiri. într-un vas cu baza groasă, încingi uleiul şi căleşti ceapa, amestecând până devine transparentă.

Adaugi morcovii, ardeii capia împreună cu zeama pe care şi-au lăsat-o, iar când au scăzut, pui boa­bele de fasole scurse şi sucul de roşii, foile de dafin, sare şi piper după gust.

Fierbi la foc mic, până se ridică uleiul la suprafaţă, amestecând periodic, pentru ca aperiti­vul să nu se lipească de baza vasului.

Cât e fierbinte, pui zacusca în borcane de 400 ml, în prealabil spălate şi încălzite în cuptor, aşezate pe o tavă.

Infiletezi cu grijă capacele şi laşi borcanele să se răcească sub pături.

Pentru ca produsul să se conserve în siguranţă, a doua zi sterilizezi borca­nele timp de 45 de minute, lăsându-le să se răcească în apa în care au fiert.

Zacusca de fasole si ardei copti

Zacusca_de_fasole_si_ardei_copti

Pofta buna!


Zacusca de vinete cu bulion

Zacusca de vinete cu bulion

Zacusca de vinete cu bulion din: vinete, arde grasi, gogosari, ceapa, ulei, bulion de tomate, sare, piper, foi de dafin, conservant. Ingrediente: 5 kg vinete 3 kg ardei grasi 3 kg gogosari 2 kg ceapa 2 l ulei 2 kg bulion de tomate sare piper macinat foi de dafin 1 plic conservant   Mod de preparare: […]

Zacusca de peste cu vin

Zacusca de peste cu vin

Zacusca de peste cu vin din: peste, morcovi, ceapa, castraveti murati, bulion, masline, ulei, vin, cimbru, dafin, patrunjel, zahar, piper, sare. Ingrediente: 1 kg de peşte 5 morcovi 5 cepe 8 castraveţi mu­raţi 5 linguri de bulion 100 g măsline ulei 1 pahar de vin cimbru foi de dafin 1 legătură de pătrunjel zahăr sare piper […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.