Zacusca cu dovlecel

Printeaza

Zacusca cu dovlecel din: gogosari, vinete, ceapa, dovlecel, bulion.

retete

Ingrediente:

  • 7 kg gogosari
  • 2 kg vinete
  • 1 kg ceapa
  • un dovlecel (cca 1,5-2 kg)
  • 400 gr bulion

 

 

Mod de preparare:

Gogosarii si vinetele se coc, se decojesc si se tin la foc, pe aragaz, pe ochiul mare.

Se pun intr-un vas mare (10 l). Ceapa se taie marunt si se da usor prin ulei incins, dar sa nu se rumeneasa.

Peste ceapa se pune si dovlecelul dat pe razatoare.

Se lasa pe foc pina se inmoaie dovlecelul.

Se pune ceapa cu dovlecelul in vasul mare si se amesteca totul.

Se adauga si sucul de rosii obtinut din bulion dizolvat cu 2 litri apa.

In sucul de rosii se pune o lingura de sare si doua de zahar.

Se pune totul la fiert pina se inmoaie bine legumele.

Dupa aceea se pune la borcane, se inchide ermetic si se sterilizeaza bine.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Zacusca de peste cu vin

Zacusca de peste cu vin

Zacusca de peste cu vin din: peste, morcovi, ceapa, castraveti murati, bulion, masline, ulei, vin, cimbru, dafin, patrunjel, zahar, piper, sare. Ingrediente: 1 kg de peşte 5 morcovi 5 cepe 8 castraveţi mu­raţi 5 linguri de bulion 100 g măsline ulei 1 pahar de vin cimbru foi de dafin 1 legătură de pătrunjel zahăr sare piper […]

Zacusca de legume cu masline

Zacusca de legume cu masline

Zacusca de legume cu masline din: gogosari, ardei, ceapa, ulei, masline, bulion, sare, piper. Ingrediente: 3 kg gogoşari 3 kg ardei graşi 2 kg ceapă 400 ml untdelemn 400 g măsline 5 linguri bulion sare şi piper   Mod de preparare: Se iau 3 kg gogoşari, 3 kg ardei graşi, 2 kg ceapă, 400 ml […]

 

retete

Zacuscă de dovlecei pentru iarna

Zacuscă de dovlecei pentru iarna din: dovlecei, rosii, gogosari, morcovi, zahar, ulei, usturoi, boia. Ingrediente: 3 kg dovlecei 1 ½ kg roșii câte 500 g gogoșari și morcovi 100 g zahăr 200 ml ulei 2 linguri de sare 5 căței de usturoi 2 linguri boia   Mod de preparare: Cureți dovleceii de coajă și de […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.