Zacusca dietetica de vinete

Printeaza

Zacusca dietetica de vinete

Ingrediente:

  • 8 kg vinete
  • 4 kg ardei gras
  • 2 kg ceapa
  • 3 kg rosii
  • 3 linguri bulion
  • 300 ml ulei de masline
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • sare

 

Mod de preparare:

Se coc vinetele, se curata de coaja si se lasa la scurs,apoi se toaca. Se coc ardeii, se curata de pielite, cotoare si seminte si se toaca marunt.

Se oparesc rosiile, se curata de pielite, se taie bucati si se fierb pana scad.

Se curata ceapa,se taie marunt, se spala in strecuratoare, in cateva ape reci, pentru a inlatura sucul iute, care poate cadea rau. Se pune la calit cu putina apa pana se inmoaie bine si incepe sa se ingalbeneasca.

Se adauga vinetele, ardeii si rosiile, se condimenteaza cu sare, dupa gust, boabe de piper si foi de dafin, dupa dorinta. Se lasa sa fiarba,la foc mic, amestecand mereu pentru a nu se prinde, pana scade bine. La sfarsit se adauga bulionul, se lasa sa mai fiarba 5 minute si se ia de pe foc. Se aduna uleiul si se amesteca bine cu restul ingredientelor.

Se pune fierbinte in borcane sterilizate, se inchid ermetic si se introduc pentru 20 minute in cuptor, la foc mic. Dupa racirea completa, se depoziteaza la loc racoros, bine aerisit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.