Zacusca de vinete si gogosari

Printeaza

Zacusca de vinete si gogosari

Ingrediente:Zacusca de vinete si gogosari

  • 500 g roşii,
  • 2 vinete mijlocii
  • 4 gogoşari
  • 1 ceapă (facultativ)
  • 50 g ulei
  • 1 lingură zahăr
  • sare

 

Mod de preparare:

Se coc vinetele şi gogoşarii. Se curăţă şi se toacă împreună pe fund (se pot toca numai vinetele, iar gogoşarii se taie felii). Se opăresc roşiile, se curăţă de pieliţă şi se taie în sferturi.

Se pun vinetele, gogoşarii şi roşiile într-o cratiţă cu uleiul în care s-a rumenit ceapa (facultativ). Se pune zahărul, se potriveşte gustul sărat şi se lasă să fiarbă la foc mic până mai scade zeama, observând să nu se prindă de fund.

Se poate păstra pe iarnă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.