Zacusca de vinete cu rosii
PrinteazaZacusca de vinete cu rosii din: vinete, ceapa, ardei grasi, rosii, bulion, ulei, sare.
- 5 vinete potrivite
- 5 cepe
- 15 ardei grasi rosii
- 1 kg rosii
- 1 cana bulion
- 1 pahar ulei
- sare
Mod de preparare:
Coci vinetele, le cureti si le lasi la scurs. La fel procedezi si cu ardeii. Oparesti rosiile si le dai prin strecuratoare. Opresti doar sucul lor. Cureti ceapa, o speli si o toci, apoi o inabusi in ulei pana cand se inmoaie bine.
Adaugi sucul de roşii, bulionul şi ardeii copţi şi tăiaţi mărunt. După ce a scăzut sosul, pui vinetele tocate cu ustensila specială, să-rezi după gust şi mai laşi la fiert 15 minute.
Torni zacusca în borcane sterilizate în cuptor, le pui capacul şi le fierbi, în vase căptuşite cu prosoape de bucătărie, pe baie de aburi, aproximativ 30 de minute.
Zacusca de vinete cu rosii
Pofta buna!