Zacusca de vinete cu ardei si gogogsari

Printeaza

Zacusca de vinete cu ardei si gogogsari din: vinete, ardei, gogosari, ceapa, rosii, ule, dafin, sare, piper.

Ingrediente:Zacusca de vinete cu ardei si gogogsari

  • kg vinete
  • 2 kg ardei capia
  • 2 kg gogoşari
  • 1 kg ceapă
  • 3 kg roşii
  • 1/2-1 l ulei
  • foi de dafin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Vinetele se coc pe flacără (sau pe jăratic), se curăţă de coajă (cât sunt fierbinţi) şi se pun la scurs desfăcute în 2-3 fâşii. Se toacă mărunt pe un fund de lemn. Ardeii capia şi gogoşarii se aleg cât mai graşi, se spală, se şterg de apă, apoi se coc pe plită pe toate părţile, la foc iute.

Pe mă­sură ce se coc se aşază într-o oală acoperită, se presară cu puţină sare şi se lasă 30 de minute. Se curăţă de coajă, se scot seminţele, se lasă la scurs şi apoi se taie în pătrate mici. Roşiile se taie feliuţe, se presară cu sare şi se lasă la scurs.

După ce s-au scurs, se trec prin maşina de suc de roşii (sau prin sită). Ceapa se curăţă, se dă pe răzătoarea mică şi se pune în uleiul încins. Se adau­gă roşiile şi ardeii şi se fierb 10-15 min. Apoi se adaugă vinetele, foile de dafin şi sarea şi se fier­be la foc mic, amestecând mereu, până când sca­de apa şi uleiul iese la suprafaţă.

La sfârşit se potriveşte de sare şi piper. Se poate adăuga us­turoi tăiat felii.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Antoanela Marescu

    A iesit buna zacusca?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.