Zacusca de vinete cu ardei gras si gogosari

Printeaza

Zacusca de vinete cu ardei gras si gogosari din: vinete, arde grasi, gogosari, ceapa, ulei, bulion de tomate, sare, piper, foi de dafin, conservant.

Ingrediente:Zacusca de vinete cu ardei gras si gogosari

  • 6 kg vinete
  • 3 kg ardei grasi
  • 3 kg gogosari
  • 2 kg ceapa
  • 2 l ulei
  • 2 kg bulion de tomate
  • sare
  • piper macinat
  • foi de dafin
  • 1 plic conservant

 

Mod de preparare:

Coci vinetele, le cureţi şi le dai prin maşina de tocat. Cureţi şi speli cea-pa, ardeii şi gogoşarii. Le treci, de asemenea, prin maşina de tocat.

Incingi uleiul într-o cratiţă cu pereţi groşi, de preferinţă din fontă emailată. Căleşti ceapa până devine sticloasă, apoi adaugi ardeii şi gogoşarii, frunzele de dafin, piperul şi laşi să fiarbă la foc mediu.

Ai grijă să amesteci periodic, ca să nu se lipească legumele de baza vasului.

Când au scăzut, adaugi vinetele desfăcute în fâşii, bulionul şi sare după gust. Laşi să fiarbă până când uleiul se ridică deasupra, lei vasul de pe foc, adaugi conservantul, omogenizezi şi laşi zacusca să se răcorească 5 minute.

Pui zacusca fierbinte în borcane calde, de 400 ml, spălate, sterilizată şi aşezate pe o tavă metali-că. înfiletezi capacele şi acoperi borcanele cu pături, până a doua zi, când le aşezi în cămară la rece.

Zacusca de vinete cu ardei gras si gogosari

Zacusca de vinete cu ardei gras si gogosari

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.