Zacusca de patlagele verzi

Printeaza

Zacusca de patlagele verzi din: ceapa, patlagele, gogosari, ulei, sare, piper si zahar.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:Zacusca de patlagele verzi

  • 1 kg ceapă
  • 3 kg pătlăgele
  • 1,5 kg gogoşari
  • 500 ml ulei
  • sare
  • piper
  • puţin zahăr

 

 

 

Mod de preparare:

Se taie ceapa mărunt şi se fierbe într-un amestec făcut din 250 ml de ulei şi 250 ml de apă.

După ce s-a înmuiat bine, se adaugă pătlăgelele tăiate în rondele groase şi gogoşarii tăiaţi în felii mari, apoi se adaugă restul de ulei, se sărează, se piperează după gust şi se presară puţin zahăr.

După ce se fierbe timp de treizeci de minute, se adaugă sucul de roşii fiert şi strecurat, apoi se fierbe până ce este suficient de consistent  nu se învârte cu lingura, ci se scutură cratiţa ca să nu se sfărâme gogonelele şi gogoşarii.

Se pune în borcane mici, se leagă cu două rânduri de celofan şi se sterilizează timp de douăzeci de minute.

 

Pofta buna!


Poate te intereseaza si:

Zacusca de sturion

Zacusca de sturion

Zacusca de sturion din: sturion, ulei, morcov, masline, capere, dafin, ienibahar, rosii, arpagic, ceapa, vin, piper, sare, faina. Ingrediente: 1 kg sturion 150 ml ulei 1 morcov 10 măsline fără sâmburi câteva capere 2 foi de dafin 6 boabe de ienibahar 6 roşii 100 g arpagic, 1 ceapă 1/2 pahar vin boabe de piper sare […]

Zacusca de pătlăgele

Zacusca de pătlăgele Ingrediente: 3 kg pătlăgele verzi 1,5 kg gogoşari roşii un kg ceapă două kg roşii un litru ulei 5 morcovi mari sare pătrunjel tocat mărunt   Mod de preparare: Se pune într-un ceaun uleiul la încins, după care se adaugă ceapa şi morcovii daţi prin maşina de tocat. Se lasă să se […]

Zacusca_07

Zacusca, deliciul toamnei

Nu lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine!   Retete de zacusca: Zacusa de telina   Ingrediente: 4 ţeline mari 12 gogoşari 12 ardei capia 1/2 kg ceapă 1/2 l ulei 400 g bulion 250 ml oţet 200 g zahăr frunze de ţelina   Mod […]

Zacusca de ghebe (sau alte ciuperci)

Cum se prepara Zacusca de vinete cu ciuperci (VIDEO)

Zacusca de vinete cu ciuperci Ingrediente: 1 kg vinete coapte 1 kg ardei capia copți 6 cepe 1 kg ciuperci Champignon 1 pahar ulei (300 ml) 1 lingură sare 1 lingură piper negru boabe 6 frunze de dafin 2-3 linguri bulion Cum se prepara Zacusca de vinete cu ciuperci

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • zacusca de gogonele verzi
  • zacusca de patlagele verzi

1 comentariu

  1. Ana Florentina

    Zacusca de patlagele va spun sincer ca nu am incercat pana acum, am gasit o data pe marginea drumul si am cumparat, foarte buna, dar de facut eu n-am facut niciodata zacusca de patlagele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.