Zacusca de legume cu bulion

Printeaza

Zacusca de legume cu bulion din: vinete, ardei capia, gogosari, ceapa, bulion, ulei, boabe de piper, frunze de dafin, sare.

Ingrediente:Zacusca de legume cu bulion

  • 3 kg vinete
  • 1 kg ardei capia
  • 1 kg gogoşari
  • 500 g ceapă
  • 300 g bulion
  • 750 ml ulei
  • 20-25 boabe de piper
  • 4-5 frunze de dafin
  • 3 linguri sare

Mod de preparare:

Coci vinetele, ardeii şi gogoşarii, îi cureţi de coajă şi de seminţe, apoi îi laşi la scurs. Dai prin maşina de tocat ardeii şi gogoşarii. Ceapa o toci mărunt sau o dai pe râzătoare, o căleşti în ulei până devine aurie, adaugi apoi ardeii şi gogoşarii daţi şi ei prin maşina de tocat.

După ce s-au călit, pui vinetele, bulionul, dafinul, piperul şi sarea şi laşi totul să fiarbă o oră şi jumătate, amestecând continuu. Zacusca este fiartă când uleiul iese la suprafaţă.

Pui zacusca în borcane sterilizate, le închizi bine cu capacele, le acoperi cu pături şi le laşi aşa până se răcesc.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.