Zacusca de fasole – reteta usor de preparat

Printeaza

Zacusca de fasole din: gogosari, ardei kapia, ceapa, fasole, suc de rosii, ulei.

 

Ingrediente:

  • 5 kg gogoşari copţi
  • 5 kg ardei kapia copţi
  • 2 kg ceapă
  • 1 kg fasole boboloane fierte
  • 1,5 kg suc de roşii
  • 1,8 l de ulei

 

Mod de preparare:

Ardeii, gogoşarii şi ceapa se dau prin maşină, apoi se pun la fiert cu uleiul şi sucul de roşii, sarea, piperul şi foile de dafin.

Când este aproape fiartă, se adaugă fasolea şi se mai dă câteva clocote.

Se pune în borcane, se leagăşi se sterilizează la Bain-Marie sau la cuptor, timp de o oră.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Zacuscă tradițională

Zacuscă tradițională din: ardei copti, vinete, ceapa, rosii, ulei de floarea soarelui, usturoi, sare, piper.   Ingrediente: 1 kg de ardei copti (gogoșari sau kapia) 500 g de vinete coapte 500 g de ceapă 500 g de roșii 200 ml de ulei de floarea soarelui 4-5 căței de usturoi Sare și piper după gust   […]

 

retete

Zacuscă de legume tradițională

Zacuscă de legume tradițională din: vinete, ardei capia, rosii, ceapa, pasta de tomate, ulei vegetal, sare, piper. Zacușca este o rețetă tradițională românească, cunoscută și apreciată pentru aromele intense și pentru modul său versatil de a fi servită. Ingrediente: 2 kg vinete 1 kg ardei capia 500 g roșii 500 g ceapă 200 g pastă […]

 

Zacusca de peste cu vin

Zacusca de peste cu vin

Zacusca de peste cu vin din: peste, morcovi, ceapa, castraveti murati, bulion, masline, ulei, vin, cimbru, dafin, patrunjel, zahar, piper, sare. Ingrediente: 1 kg de peşte 5 morcovi 5 cepe 8 castraveţi mu­raţi 5 linguri de bulion 100 g măsline ulei 1 pahar de vin cimbru foi de dafin 1 legătură de pătrunjel zahăr sare piper […]

 

 

Zacusca de peste cu vin

Zacusca de peste cu gogosari

Zacusca de peste cu gogosari din: peste, ceapa, rosii, gogosari, ulei, sare.   Ingrediente: 1 kg ceapă 1 kg morcovi 100 ml ulei 2 kg gogoşari 2 kg peste 3 kg rosii sare   Mod de preparare: Se trec prin maşina de tocat 1 kg ceapă şi 1 kg morcovi, apoi se călesc în 100 […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.