Zacuscă de dovlecei
PrinteazaZacuscă de dovlecei din: dovlecei, gogosari, rosii, ceapa, ulei, frunze de telina, frunze de patrunjel, cimbru, sare, piper, usturoi.
- 4 kg dovlecei
- 2 kg gogosari rosii
- 2 kg rosii
- 500 g ceapa
- 500 ml ulei
- frunze de telina si patrunjel
- 1 lingurita cimbru
- sare
- piper
- 4-5 catei de usturoi
Mod de preparare:
Cureţi dovleceii de coajă şi seminţe, îi tai în cubuleţe, îi sărezi după gust şi îi laşi o oră într-un vas acoperit. Opăreşti roşiile, le decojeşti şi le tai în felii. Cureţi ceapa şi gogoşarii, le tai în feliuţe şi le prăjeşti uşor în ulei.
Adaugi restul ingredientelor şi fierbi zacusca 20 de minute. Pui zacusca în borcane cât e caldă, le capsezi şi mai fierbi 30 de minute, iS bain-marie. Acoperi borcanele cu pături şi le laşi la răcit până a doua zi. O depozitezi în loc uscat.
Zacuscă de dovlecei
Pofta buna!