Zacuscă de dovlecei

Printeaza

Zacuscă de dovlecei din: dovlecei, gogosari, rosii, ceapa, ulei, frunze de telina, frunze de patrunjel, cimbru, sare, piper, usturoi.

Ingrediente:Zacusca_de_dovlecei

  • 4 kg dovlecei
  • 2 kg gogosari rosii
  • 2 kg rosii
  • 500 g ceapa
  • 500 ml ulei
  • frunze de telina si patrunjel
  • 1 lingurita cimbru
  • sare
  • piper
  • 4-5 catei de usturoi

 

Mod de preparare:

Cureţi dovleceii de coajă şi se­minţe, îi tai în cubuleţe, îi sărezi după gust şi îi laşi o oră într-un vas acoperit. Opăreşti roşiile, le decojeşti şi le tai în felii. Cureţi cea­pa şi gogoşarii, le tai în feliuţe şi le prăjeşti uşor în ulei.

Adaugi restul ingredientelor şi fierbi zacusca 20 de minute. Pui zacusca în bor­cane cât e caldă, le capsezi şi mai fierbi 30 de minute, iS bain-marie. Acoperi borcanele cu pături şi le laşi la răcit până a doua zi. O de­pozitezi în loc uscat.

Zacuscă de dovlecei

Zacusca_de_dovlecei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.