Zacusca cu vinete si ceapa

Printeaza

Zacusca cu vinete si ceapa din: ceapa, gogosar, vinete, rosii, ulei, sare de mare.

Ingrediente:Zacusca_13

  • 2 kg ceapă
  • 3 kg ardei gogoşar
  • 3 kg vinete (coapte)
  • 2 kg roşii proaspete
  • 1 l ulei
  • sare de mare

 

Mod de preparare:

Ceapa şi ardeii se rad pe răzătoarea mare. Se pune ulei la încins, se adaugă ceapa şi se lasă cinci minute, apoi se adaugă şi ardeiul. Se fierbe 30 de minute la foc mic, amestecând suficient. Se adaugă apoi vinetele tocate şi se lasă să fiarbă.

Roşiile se rad şi se adaugă la compoziţie, care se fierbe în continuare. În momentul în care a ieşit uleiul deasupra se adaugă sare după gust. Se mai lasă cinci minute, apoi se pune fierbinte în borcane, care se capsează şi se pun la fiert în bain-marie. Se serveşte rece.

Zacusca cu vinete si ceapa

Zacusca_13

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.