Wonton cu creveti

Printeaza

Wonton este echivalentul chinezesc mai puţin fin al reţetei de tempura, doar că aici ingredientele sunt înfăşurate într-un strat de aluat mai gros. Acelaşi tip de aluat se foloseşte şi pentru rulourile de primăvară.

Foaia de cocă se înfăşoară pur şi simpul în jurul creveţilor întregi, curăţaţi, se lipeşte pe margini cu ou bătut şi apoi wonton se pun la prăjit în baie de ulei.

Se servesc alături de un sos puternic condimentat, chinezii preferând sosul din ardei iuţi roşii cu usturoi.

Cuvântul wonton înseamnă în mandarină ceva de genul “găluşcă ratată”, dar denumirea lor din cantoneză, şi anume yuntun, este mai poetică, traducându-se prin “înghite nori”.

Wonton se prăjesc până sunt crocante şi se consumă ca gustare sau ca parte a unui dim sum, dar pot fi şi fierte la abur şi apoi adăugate în supe.

In China, gospodinele nu obişnuiesc să prăjească alimentele în baie de ulei, ci folosesc omniprezentul wok, care este suficient de adânc pentru ca alimentele să fie complet acoperite de ulei în timpul prăjirii.

In acest caz, ar fi bine să cumpăraţi şi un capac care să se potrivească pe wok, ferindu-vă de uleiul care sare din vas.

 

Wonton cu creveti

Wonton cu creveti

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.