Whiskey scotian

Printeaza

Cel mai celebru produs de export al Scoţiei şi unul dintre principalii susţinători ai economiei sale este Scotch whisky, al cărui gust bine definit s-a dovedit inimitabil oriunde în lume unde se produce whisky.

Scotch-ul există în mai multe variante ce diferă în funcţie de regiunea de producţie.

Cele patru regiuni principale sunt Lowlands, Highlands, Campbeltown şi Islay, cea din urmă cuprinzând insulele vestice Jura, Mull şi Skye. Whisky-urile din Islay se disting printr-un gust intens de turbă, în vreme ce whisky-urile din Lowlands au gustul cel mai dulce şi fin.

De cea mai bună calitate sunt whisky-urile single malt, care se produc din malţul unei singure distilerii, fiecare sortiment regional având mai multe variante diferite. Whisky-urile single malt sunt uneori îmbuteliate la tăria pe care o âting în butoi – de până la 60/ alcool -pentru ca fiecare consumator să-şi poată dilua după preferinţă băutura (cu apă minerală scoţiană de calitate).

Cea mai mare parte din whisky-urile scoţiene de pe piaţă sunt blended, adică amestecate din mai multe tipuri de whisky, dintre care unele sunt de o calitate impresionantă, de exemplu Teachers, Johnnie Walker, Bell s, J&B şi Whyte & Mackay.

 

Whiskey scotian

Whiskey scotian

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.