Vrăbioare la cuptor florentine cu garnitură de ţelină brezată, spanac natur, tăiţei cu şuncă şi sos de friptură

Printeaza

Vrăbioare la cuptor florentine cu garnitură de ţelină brezată, spanac natur, tăiţei cu şuncă şi sos de friptură

Ingrediente:Vrăbioare la cuptor florentine cu garnitură de ţelină brezată, spanac natur, tăiţei cu şuncă şi sos de friptură

  • 1,400 kg vrăbioare
  • 1 1/2 kg spanac
  • 100 g unt
  • nucşoară
  • 150 g tăiţei de casă
  • 60 g şuncă
  • 300 g ţelină
  • sare
  • piper
  • 1/4 lingură făină
  • 3 linguri sos brun de friptură
  • 1/4 l supă

 

Mod de preparare:

Vrăbioara se frige întreagă circa 30 minute. Din fond  se face un sos cu făină, supă, sosul brun şi se mai fierbe 15-20 minute, apoi se strecoară. Vrăbioara tăiată felii se pune pe un platou, se garniseşte cu ţelina brezată, foile de spanac fierte şi strecurate, peste care se pune unt.

Sosul se serveşte separat la sosieră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.