Vrăbioare la cuptor florentine cu garnitură de ţelină brezată, spanac natur, tăiţei cu şuncă şi sos de friptură
PrinteazaVrăbioare la cuptor florentine cu garnitură de ţelină brezată, spanac natur, tăiţei cu şuncă şi sos de friptură
- 1,400 kg vrăbioare
- 1 1/2 kg spanac
- 100 g unt
- nucşoară
- 150 g tăiţei de casă
- 60 g şuncă
- 300 g ţelină
- sare
- piper
- 1/4 lingură făină
- 3 linguri sos brun de friptură
- 1/4 l supă
Mod de preparare:
Vrăbioara se frige întreagă circa 30 minute. Din fond se face un sos cu făină, supă, sosul brun şi se mai fierbe 15-20 minute, apoi se strecoară. Vrăbioara tăiată felii se pune pe un platou, se garniseşte cu ţelina brezată, foile de spanac fierte şi strecurate, peste care se pune unt.
Sosul se serveşte separat la sosieră.
Pofta buna!