Vrabioara la gratar cu legume coapte

Printeaza

Vrabioara la gratar cu legume coapte din: otet de mere, cimbru uscat, zahar, sare, vrabioara, usturoi, ulei de masline.

Ingrediente:Vrabioara_la_gratar_cu_legume_coapte

  • 3 linguri otet de mere
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 800 g vrabioara dezosata

sos de usturoi copt:

  • 10-12 capatani mari de usturoi
  • ulei de masline

 

Mod de preparare:

Pregătiţi sosul de usturoi. încingeţi cuptorul la putere medie. Tăiaţi orizontal partea de sus (cea cu vârfurile căţeilor) a căpăţânilor de usturoi. Puneţi căpăţânile într-o tavă mică (ideal, tavă pentru brioşe) şi aranjaţi-le în aşa fel încât toate să stea cu partea tăiată în sus. Puneţi puţin ulei de măsline pe fiecare căpăţână, apoi înfăşuraţi-o pe fiecare cu o bucată de folie de aluminiu.

Coaceţi-le în cuptor 35-40 min, până când usturoiul s-a înmuiat. Scoateţi din cuptor, lăsaţi să se răcească puţin şi striviţi cu furculiţa căpăţânile pentru a scoate din ele căţeii copţi. Crema rezultată din zdobirea usturoiului copt se mai poate folosi şi la paste, în amestec cu parmezan.

Combinaţi 1 cană de pastă de usturoi cu oţetul, oregano, zahărul şi sare după gust. Tăiaţi carnea în 4 felii groase. Amestecaţi bine sosul cu vrăbioarele, într-o pungă cu fermoar sau într-o cutie cu capac. Lăsaţi să se marineze în frigider cel puţin 30 min (dar nu mai mult de 4 ore).

Scoateţi vrăbioarele din frigider, lăsaţi-le 15-20 min la temperatura camerei, apoi scoateţi-le din marinată. Frigeţi-le la jar puternic, 3-4 min pe fiecare parte. Serviţi-le imediat, tăiate felii, alături de diverse legume coapte.

Vrabioara la gratar cu legume coapte

Vrabioara_la_gratar_cu_legume_coapte

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.