Vongole picante

Printeaza

Vongole picante din: scoici, ulei, usturoi, ardei, vin, sare, piper.

Ingrediente:Vongole picante

  • un kg scoici albe (vongole)
  • o lingură ulei
  • un căţel usturoi
  • un ardei iute
  • 100 ml vin alb
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Scoicile se curăţă bine şi se lasă 30 de minute în apă sărată. Se scurg apoi şi se spală foarte bine în câteva ape. Se încinge uleiul, se căleşte usturoiul feliat şi, când a devenit maroniu, se scoate.

Se pun scoicile şi ardeiul iute, sarea şi piperul, se acoperă, se măreşte focul şi se lasă 30 de secunde pe foc. Se toarnă vinul şi se mai lasă pe foc maximum 5 minute până se desfac.

Scoicile care nu se desfac se aruncă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.