Volovan cu carne de pasăre si sos de smantana

Printeaza

Volovan cu carne de pasăre si sos de smantana

Ingrediente: 

  • 600 g făinăVolovan cu carne de pasare si sos de smântâna
  • 2 pachete de unt
  • 1 ou
  • 1 linguriţă oţet
  • sare

Pentru umplutură ai nevoie de:

  • 1 piept de pui
  • 150 g unt
  • 200 ml lapte
  • 200 g smântână
  • zeama la 1/2 lămâie
  • sare

 

Mod preparare aluat:

Amesteci făina cu oţetul, 50 g unt, un praf de sare şi 1 ceaşcă de caldă. Frămânţi aluatul până se omogenizează, îl crestezi cu cuţitul şi-l laşi deoparte 30 de minute. In acest timp, freci untul până iese apa din el, adaugi puţină făină şi amesteci.

Intinzi o foaie din aluatul pregătit, pui untul, o împătureşti în patru. O întinzi din nou, o împătureşti în patru şi o dai la frigider pentru jumă­tate de oră. Repeţi operaţiunea împăturind foaia de 4 ori în patru şi de 3 ori în trei.

In acest timp, pregăteşti umplutura: cureţi carnea, o speli şi o pui la fiert în apă cu sare. Intr-o altă cratiţă topeşti adaugi făina amestecând mereu şi după câteva minute stingi cu lapte, torni şi smântână.

Laşi să dea în câteva clocote şi când s-a îngroşat, iei sosul de pe foc, potriveşti de sare şi-i adaugi zeama de lămâie. După ce a fiert carnea, o tai bucăţele pe care le amesteci cu sosul alb şi le mai fierbi împreună 15-20 de minute.

Volovan cu carne de pasare si sos de smântâna1

Intinzi aluatul într-o foaie groasă de 2 cm din care decupezi cu un pahar bucăţi rotunde. Ungi bucăţile de aluat cu gălbenuş şi le coci într-o tavă unsă cu unt, la foc potrivit timp de 25-30 de minute.

După ce s-a copt, le laşi să se răcească, apoi le tai câte un căpăcel şi le umpli cu compoziţia de carne.

Volovan cu carne de pasăre si sos de smântână

Volovan cu carne de pasare si sos de smântâna

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.