Vitel Orloff

Printeaza

O reteta delicioasa de vitel orloff din: pulpa de vitel, ceapa, morcov, tulpini de telina, ciuperci, faina, lapte, unt, nucsoara, supa de pui, vin alb, foi de dafin, patrunjel, cimbru, sare si piper.

Ingrediente:Vitel Orloff

  • 1,5 kg pulpa de vitel
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 2 tulpini de telina
  • 600 g ciuperci proaspete
  • 3 linguri faina
  • 700 ml lapte
  • 200 g unt
  • 1 lingurita nucsoara rasa proaspat
  • 1 l supa de pui
  • 250 ml vin alb
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 legatura patrunjel
  • 4-5 fire cimbru verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Ctrăţaţi carnea de pieliţe şi ten­doane, ungeţi-o cu ulei, presăraţi-o cu sare şi piper şi rumeniţi-o 10 mi­nute în 100g unt, întorcând-o pe toate părţile. Scoateţi carnea pe un platou, acoperiţi-o şi păstraţi-o la cald. Pentru marinata în care fiebeţi camea, căliţi, 5 minute, în 50g unt, ceapa, morcovul şi tulpi­nile de ţelină, tocate mărunt sau date pe răzătoarea mare.

Puneţi apoi în cratiţă pătrunjelul, cimbru şi foile de dafin. Adăugaţi vinul şi supa, iar când acestea încep să fiarbă în clocot puneţi bucata de carne. Potriviţi de sare şi piper, acoperiţi cratiţa cu un capac şi lăsaţi să fiarbă la foc mic circa 90 de minute.

Scoateţi carnea din oală şi după ce se răceşte puţin tăiati-o în felii de circa 1cm grosime.

Strecuraţi marinata. Topiţi untul rămas şi căliţi în acesta ciupercile. După ce se evaporă toată zeama pe care acestea o lasă puneţi făina şi nucşoara. Când făina începe să se rumenească puţin adăugaţi lap­tele, puţin câte puţin, amestecând încontinuu.

Dacă sosul este prea gros adăugaţi din marinata în care a fiert carnea şi potriviţi de sare şi piper. Serviţi feliile de carne calde peste care puneţi sosul cu ciuperci şi ornaţi cu pătrunjel.

Vitel Orloff

Vitel Orloff

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.