Vitel cu sos de ton

Printeaza

Vitel cu sos de ton din: muschi de vitel, morcovi, telina, ceapa, aptrunjel, sare, piper, ton in ulei, maioneza, fileuri de ansoa, lamaie si capere.

Ingrediente:Vitel cu sos de ton

  • 500 g muşchi de viţel
  • doi morcovi
  • o legă­tură de ţelina
  • o ceapă
  • o rădăcină de pătrun­jel
  • sare şi piper

Pentru sosul de ton:

  • 150 g ton în ulei
  • 20 g maioneză
  • 10 ml uleide măsline
  • 6 fileuri de anşoa
  • o lămâie
  • 10g capere
  • sare şi piper după gust

 

Mod de preparare:

Tăiaţi frunzele de ţelină, morcovii, ceapa şi rădăcina de pătrunjel mărunt, apoi puneţi-le într-o cratiţă cu apă rece. Adăugaţi peste legume carnea de viţel şi, după ce au început să fiarbă, daţi focul mai mic şi lăsaţi să fiarbă în continuare o oră şi jumătate.

Puneţi la răcorit muşchiul de viţel. Daţi la mixer tonul, caperele şi fileurile de anşoa, adăugaţi peste această compo­ziţie maioneza, sucul de lămâie, uleiul de măsline şi amestecaţi. La sfârşit, asezonaţi cu sare şi piper.

Tăiaţi muşchiul de viţel în felii foarte subţiri.

Puneţi sosul în farfurie, apoi aranjaţi feliuţele de carne peste sos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.