Vitel cu slanina, smatana si ceapa verde

Printeaza

Vitel cu slanina, smatana si ceapa verde din: carne de viţel, ulei, slănină afumată, ceapă, ceapă verde, rosii, faina, vin alb, bulion de carne, smatana dulce, sare, piper, sos Worcester, miere, zeamă de lămâie, oua.

Vitel cu slanina, smatana si ceapa verde

Ingrediente:

  • 300 g carne de viţel
  • 3 linguri ulei
  • 50 g slănină afumată
  • 1 ceapă
  • 1/2 legătură de ceapă verde
  • 2 roşii
  • 1 lingura făină
  • 1/8 l vin alb
  • 1 /8 l bulion de carne
  • 125 g smântână dulce
  • sare, piper proaspăt măcinat
  • câteva picături de sos Worcester
  • 1 lingura miere
  • 3 linguri zeamă de lămâie
  • 2 gălbenuşuri

Mod de preparare:

Fileul de viţel se taie în felii subţiri, se prăjeşte puternic în ulei, se scoate şi se pune la cald. Slănina se taie cubuleţe şi se lasă în restul de grăsime rămasă de la friptură.

Ceapa se toacă fin, ceapa verde se taie mărunt, se amestecă şi se prăjesc până devin sticloase.

Se curăţă roşiile de pieliţe, se taie cubuleţe, se adaugă la legume, se presară cu făină, se aco­peră cu vin alb şi bulion de carne.

Se lasă să fiarbă la foc potrivit 5 minute, se drege cu smântână dulce, se adaugă carnea şi se lasă să se încălzească încet. Se drege cu sare, piper, sos Worcester şi miere.

Zeama de lămâie se amestecă cu gălbenuşul de ou, se adaugă la feliile de carne, se amestecă bine, se ia ime­diat de pe foc.

Vitel cu slanina, smatana si ceapa verde

Vitel cu slanina, smatana si ceapa verde

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bun vitelul cu slanina

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.