Vitel cu masline verzi

Printeaza

O reteta gustoasa de vitel cu masline verzi, rosii, ceapa, ulei, vin rosu, sare si piper.Vitel cu masline verzi

Ingrediente:

  • 500 g viţel
  • 200 g măsline verzi
  • 2 roşii
  • 2 cepe
  • 80 ml ulei
  • 100 ml vin roşu
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Speli carnea, o laşi să se zvânte bine şi o tai în bucăţi mai mici, astfel încât să fie pentru fiecare persoană câte 2 bucăţi. Cureţi ceapa şi o tai mărunt, opăreşti roşiile, le decojeşti şi le tai cubuleţe. Pui uleiul într-o cratiţă mai mare, căleşti ceapa bine, apoi adaugi carnea de viţel.

Căleşti carnea la foc potrivit timp de 5 minute, amestecând continuu, apoi adaugi vinul şi roşiile. Indepărtezi sâmburii de la măs­line tăindu-le feliuţe, le adaugi peste carne, sărezi şi piperezi.

Torni apă cât să acoperi toate ingredientele, acoperi cratiţa şi laşi să fiarbă, până când apa scade şi sosul se îngroaşă.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna carnea de vitel, mai ales daca stii s-o faci

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.