Vitel condimentat
PrinteazaVitel condimentat din: vrabioara de vitel, curry, coriandru, piper, ulei de masline, varza, ceapa rosie, marar, boia de ardei dulce, sare.
- 800 g vrabioara de vitel
- 1 lingura rasa curry
- 1 lingurita rasa coriandru macinat
- 1 lingurita rasa piper macinat
- 50 ml ulei de masline
- 500 g varza noua
- 1 ceapa rosie
- 1 legatura marar
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o şi scurgeţi-o de apă. Ştergeti-o cu şerveţele şi tăiaţi-o îm fâşii subţiri. Puneţi fâşiuţele de carne într-un castron şi presăraiţi-le cu piper, curry, coriandru şi sare. Stropiţi-le cu puţin ulei şi amestecaţi bine pentru a se omogeniza.
Puneţi carnea de viţel astfel pregătită la foc, într-o tigaie mare şi prăjiţi-o înăbuşiit, la foc mare circa 20 de minute. Curăţaţi varza de foile de la fexterior, spălaţi-o şi tocaţi-o fideluţă. Ceapa curăţată şi spălaită tăiaţi-o julienne.
Serviţi carnea de viţel condimentată, fierbinte, cu salată de varză şi ceapă roşie şi presăraţi peste acestfei boia de ardei dulce si mărar tocat mărunt.
Vitel condimentat
Pofta buna!