Vită cu sos de oţet şi spanac

Vită cu sos de oţet şi spanac

O reteta de vita cu sos de otet si fruze de spanac, margarina, otet balsamic si ceapa rosie. Ingrediente: 1 muschi de vita 1/2 ceasca de vin rosu 150 g frunze de spanac margarina slaba 1 lingura otet balsamic 1 ceapa mare rosie   Mod de preparare: Spală bine frunzele de spanac şi lasă-le la […]

Ciorbă de văcuţă cu legume

Ciorbă de văcuţă cu legume

O reteta de ciorba de vacuta cu legume din carne sau rasol de vita, ceapa, morcov, telina si albitura, ardei gras, varza alba, cartofi, fasole verde, rosii, smantana, bors, sare si patrunjel sau leustean. Poate te intereseaza si: Ciorba de vacuta Reteta zilei: Ciorba de vacuta cu legume si suc de rosii Ingrediente: carne sau […]

Antricot de vită bănăţean

Antricot de vită bănăţean

O reteta foarte simpla de antricot de vita cu mazare, ciuperci, ulei, faina, cartofi, verdeata, piper si sare. Ingrediente: 1,5 kg antricot de vită 250 g mazăre conservă 300 g ciuperci 200 ml ulei 100 g făină 2,5 kg cartofi verdeaţă piper sare   Mod de preparare:   Porţionezi antricoatele, le baţi uşor cu ciocanul, […]

Carpaccio de vita cu salata asortata

Carpaccio de vita cu orez

O reteta carpaccio de vita cu orez basmatic, ulei de masline, sos worcester, sare, piper si salvie. Ingrediente: 100 g muşchi de vită 20 ml ulei de măsline 100 g orez basmatic sos Worcester sare şi piper după gust salvie   Mod de preparare: Muşchiul de vită se condi­mentează cu sare şi piper, apoi se […]

Ciorba de burta cu usturoi

Reteta zilei: Ciorba de burta traditionala

O reteta traditionala de ciorba de burta din: rasol de vita, burta de vita, ceapa, morcov, telina, usturoi, smantana, galbenus de ou, faina, sare si otet dupa gust. Poate te intereseaza si: Ciorba de burta Cum se prepara Ciorba de Burta (VIDEO) Ciorba de burta cu ardei iute si mujdei de usturoi Ciorba de burta […]

Vită Stroganoff

Vita stroganoff cu paste si ierburi aromate

O reteta de vita stronganoff cu unt, ulei de masline, ciuperci, paste pappardelle, hasme, faina, supa de vita, mustar dijon, pasta de tomate, smantana lichida si patrunjel tocat. Ingrediente: cotlet de vită, degresat 1 lingură de unt 1 lingură ulei de măsline 300 g ciuperci de cultură mici 400 g paste (de preferat pappardelle) 3 […]

Vita cu ardei si praz

Vita cu ardei si praz

O reteta de pulpa de vitel cu praz, sare, piper, boia de ardei, pasta de rosii, ulei de masline si ardei gras. Ingrediente: 800 g pulpa de vitel 3 fire praz sare piper boia de ardei 3 lingurite de pasta de rosii 3-4 linguri ulei de masline 200 g ardei gras congelat sau proaspat   […]

Muschiulet de vita pe pat de legume

Muschiulet de vita pe pat de legume

O reteta de muschiulet de vita cu sare, unt, piper, zahar, ulei de masline, busuioc, rozmarin, cimbru, usturoi, amestec mexican de legume, paprika si vin rosu. Ingrediente: 800 g muschi de vita sare unt piper zahar ulei de masline busuioc rozmarin cimbru usturoi amestec mexican de legume paprika vin rosu   Mod de preparare: Se […]

Friptura de vita cu legume la tigaie

Friptura de vita cu legume la tigaie

O reteta de friptura de vita, morcovi, ardei gras, ceapa, usturoi, piper, ulei de masline, sare si zahar pudra Ingrediente: 400 g morcovi 2 ardei graşi roşii 1 ceapă 4 căţei de usturoi 4 buc. carne de vită pentru friptură (a 150 g) piper 2 linguri ulei de măsline sare 2 linguri zahăr pudră   […]

Antricoate de vita in sos

Antricoate de vita in sos

O reteta simpla de antricoate de vita in sos cu, usturoi, sare de mare, piper macinat, vin rosu si supa de vita. Ingrediente: un antricot de vită de 5 kilograme 4 căţei de usturoi o lin­guriţă de sare de mare o linguriţă de piper măcinat o jumătate de cană de vin roşu o jumătate de […]

Beef a la mode

Beef a la mode

O reteta cu pulpa de vita, unt, bulion de vita, sos de rosii, sare, cimbru uscat, piper, morcov, telina, ceapa, usturoi zdrobit si doua cani de vin rosu sec. Ingrediente: două kilograme pulpă de vită o lingură de unt bulion de vită un sfert de cană de sos de roşii o lin­guriţă şi jumătate de […]

Friptura de vita marinata cu miere si sos de soia

Friptura de vita cu galuste de hrean

O reteta de friptura de vita, galuste de hrean, ceapa, morcov, otet, vin rosu, unt, cimbru, faina si rozmarin. Ingrediente : 1 kg pulpă de vită 1/2 kg ceapă 1/4 kg morcovi 2 linguri de oţet 1 pahar vin roşu 2 linguri zahăr 2 linguri unt foi de dafin cimbru rozmarin piper boabe Ingrediente găluşte: […]

Ciorba ardeleneasca de vacuta

Ciorba ardeleneasca de vacuta

O reteta de ciorba de vacuta ardeleneasca cu ceapa, morcov, telina, albitura, ulei, ardei gras, varza alba, rosii, oua, faina, sare, sare de lamaie si o legatura de patrunjel. Poate iti place si: Ciorba de vacuta cu legume si suc de rosii Ciorba de vacuta cu leustean si bors Ciorba de vacuta cu rozmarin   […]

Tigaie picantă cu piept de rata

Carne de vita cu sos de bere

  Ingrediente: un kg carne de vită 5 căţei de usturoi doi ardei capia 3 roşii 100 g morcovi baby 100 g fasole verde 100 g mazăre 100 g porumb cîteva frunze de salvie cimbru o cutie de bere (500 ml), două linguri de ulei, sare, piper.   Mod de preparare: Carnea de vită se […]

Vita cu usturoi la cuptor

Vita cu usturoi la cuptor

  Ingrediente: 1 kg muşchi de vită 4 roşii pastă de tomate 6 căţei de usturoi 2 ardei capia roşii 2 ardei capia verzi 300 g ciuperci 350 ml vin roşu sec o lămlie 100 g măsline negre sare piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel cartofi mălai   Mod de preparare: Muşchiul de vită se spală, […]

Tocăniţă delicioasă din picioare de vacă

Sote picant din carne de vita

Sote picant din carne de vita din: carne de vita, unt, ceapa, castraveciori, bulion, cartofi, patrunjel, sare, piper, boia. Ingrediente: 500 g carne de vită 60 g unt (sau ulei) 3 cepe 300 g castraveciori muraţi 1 lingură bulion 1/2 kg cartofi 1 legătură pătrunjel sare piper boia iute   Mod de preparare: Intr-o tigaie […]

Friptura de vita cu salata de porumb

Friptura de vita cu fenicul

Friptura de vita cu fenicul din: file de vita, fenicul, artofi, sos de rosii, nucsoara, salata verde, smantana, unt, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 400 g fileuri de vită o bucata de fenicul 800 g cartofi 250 ml sos de roşii picant un vârf de cuţit de pudră de nucşoară salată verde 100 ml […]

Perisoare fierte in aburi cu sos de smantana

Perisoare fierte in aburi cu sos de smantana

Perisoare fierte in aburi cu sos de smantana din: carne de vita, paine, lapte, faina, unt, smantana.   Ingrediente: 500 g carne vită fără os 250 g pâine albă fără sare 800 ml lapte degresat 80 g făină 80 g unt 170 g smântână cu puţine grăsimi   Mod de preparare: Pui carnea la fiert […]

Rasol de vita cu sos de mere

Rasol de vită cu sos de mărar

Rasol de vită cu sos de mărar din: carne de vita, morcov, patrunjel, ceapa, faina, ulei, marar.   Ingrediente : 600 g carne de vită 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă 4 linguri făină 4 linguri ulei 1/2 legătură mărar   Mod de preparare: Speli carnea şi o fierbi în apă 2 ore sau […]

Friptura de vita cu salata de porumb

Friptura de vita cu garnitura

 Friptura de vita cu garnitura din: carne de vita, sare, piper, boia, fasole verde, cartofi prajiti, masline, ulei. Ingrediente: 4 felii carne de vita (preferabil fleica) sare piper boia de ardei dulce fasole verde cartofi prajiti masline negre ulei pentru prajit   Mod de preparare: Se bate cu ciocanul de şni­ţele carnea de vită, se […]

Sarmalute in foi de vita cu sos de marar

Sarmalute in foi de vita cu sos de marar

Sarmalute in foi de vita cu sos de marar din: carne tocata, orez, ceapa, bulion, ulei, foi de vita, piper, sare. Ingrediente: 3/2 kg carne tocată porc sau vită 100 g orez 2-3 cepe 1-2 linguriţe bulion 100 ml ulei foi de viţă piper sare 1 linguriţă mărar Ingrediente sos: 50 ml ulei 1 lingură […]

Medalion de vita, cu o crusta de ciuperci cu verdeata

Medalion de vita, cu o crusta de ciuperci cu verdeata

Medalion de vita, cu o crusta de ciuperci cu verdeata din: ceapa, ulei, miere, vin, cimbru, cuisoare, sare, piper, otet balsamic, ciuperci, unt, paine, verdeata, medalioane de vita.   Ingrediente: 500 g ceapă roşie 4 lin­guri ulei 1 lingură miere 300 ml vin roşu 100 ml oţet de vin roşu 1/2 linguriţă cimbru uscat 1 […]

Curcan in sos de piper

Friptura cu sos de mango

Friptura cu sos de mango din: piper, file de vita, ulei, sare, piper, mango, ceapa, usturoi, tarhon, indulcitor, oter, supa. Ingrediente : 1-2 linguriţe piper verde la borcan 4 buc. file de vită (a180g) 4 linguri ulei sare piper 1 mango copt 1 ceapă roşie 1 căţel de usturoi 1 linguriţă tarhon uscat 1/2 linguriţă […]

Carnati cu ficat

Carnati condimentati

Carnati condimentati din: carne de porc, carne de vita, dafin, usturoi, boia, busuioc, maghiran, cimbru, sare. Ingrediente: 4 kg carne de porc 1 kg carne de vită 10 foi de dafin usturoi după gust boia dulce busuioc maghiran cimbru sare   Mod de preparare: Toci carnea, pisezi usturoiul, le amesteci până se omogenizează. Fierbi 10 […]

Muşchi în crustă aromatică

Vita in crusta

Vita in crusta din: carne de vita, faina, usturoi, mustar, smantana, cascaval, piper, ulei. Ingrediente: 700 g carne de vită 3 linguri cu făină 5 căţei de usturoi 100g muştar 250 g smântână 100 g caşcaval piper boabe negru, verde şi roşu ulei   Mod de preparare: Taie carnea felii mai goase. Tăvăleşte- le prin […]

Rulouri de vită cu costită

Rulouri de vită cu costită

Rulouri de vită cu costită din: carne tocata de vita, ou, ceapa, chifla, mustar, piper, boia, costita, vin, ulei, cimbru. Ingrediente: 400 g carne de vită, tocată 1 ou 1 ceapă 1 chiflă albă, uscată 2 linguri muştar piper negru, proaspăt măcinat 1 lingură boia iute 10 felii costiţă 150 ml vin alb, dulce 10 […]

Friptura inabusita de vaca

Friptura inabusita de vaca

Friptura inabusita de vaca din: pulpa de vaca, slanina, ceapa, morcov, usturoi, ulei, piper, dafin, cimbru, sare. Ingrediente: 1,200 kg pulpa de vaca 100 g slaninuta 1 ceapa 1 morcov 4-5 catei de usturoi 1 dl ulei piper boabe 1 foaie dafin putin cimbru tocat sare   Mod de preparare: Carnea spalata si scursa bine […]

Stufat traditional de miel

Carne de vita cu sos picant

Carne de vita cu sos picant din: carne, cartofi, smantana, sos, ceapa, faina, unt. Ingrediente: 500 g de carne 1 kg cartofi 3/4 pahar smintina 1 lingura de sos 2 cepe 1 lingura faina 3 linguri unt   Mod de preparare: Se alege carne moale de vaca, se spala, se curata de tendoane, se taie […]

Friptura de vita cu morcovi si suc de portocale

Friptura de vita cu morcovi si suc de portocale

Friptura de vita cu morcovi si suc de portocale din: morcovi, unt, sare, piper, portocala, miere, busuioc, sare, piper, muschi de vita, ulei. Ingrediente: 800 g morcovi 20 g unt sau margarina sare piper 1 portocala (250 g) 1 lingura de miere cateva frunzulite de busuioc sare piper 4 felii antricot sau muschi de vita […]

Muşchi în sos vânătoresc

Muschi de vita Welington

Muschi de vita Welington din: muschi de vita, faina, unt, otet, oua, ciuperci, sare, piper, mustar, ceapa, ulei, patrunjel. Ingrediente: 800 g muschi de vaca 500 g faina 500 g unt 10g otet 300 g Champinion 4 oua 5 g sare 5 piper 50 g mustar 300 g ceapa 200 ml ulei 3 leg.patrunjel verde […]

Friptura de vita in stil mediteranean

Friptura de vita marinata cu susan

Friptura de vita marinata cu susan din: sos de soia, malai, apa, ulei de arahide, sherry, zahar, suc de rosii, orez, muschi de vita, ulei, usturoi, ghimbir, sparanghel, susan. Ingrediente pentru marinată: două lin­guri de sos de soia două linguri de mă­lai 4 linguri de apă o lingură de ulei de arahide o lingură de […]

Muschi de vita umplut cu legume si ciuperci murate

Muschi de vita umplut cu legume si ciuperci murate

Muschi de vita umplut cu legume si ciuperci murate din: muschi de vita, ciuperci, broccoli, ardei, ceapa, portocale, telina, lamaie, sare, piper, ulei. Ingrediente: un kilogram de muşchi de vită un borcan de ciuperci murate 300 g broccoli doi ardei capia o ceapă 3 portocale o jumătate de ţelină o lămâie sare piper ulei de […]