Vita Stroganoff cu paste proaspete
PrinteazaO reteta delicioasa de vita stronganoff cu paste prospete din: pulpa de vita, tagliatelle, coniac, smantana, patrunjel, boia, unt, ulei, sare si piper.
- 600 g pulpă de vită, pentru grătar
- 250 g tagliatelle proaspete
- 100 ml coniac
- 200 ml smântână
- 4 linguri frunze de pătrunjel
- 1 linguriţă boia
- 20 g unt
- 1 lingură ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-o oală cu capac, clocotiţi 3 1 de apă cu sare. Tăiaţi carnea în şuviţe, în sensul fibrelor, folosind un cuţit bun.
Incingeţi untul şi uleiul într-o tigaie mare. Rumeniţi carnea 3 min, la foc mare, agitând tigaia din când în când. Stropiţi-o cu coniacul şi flambaţi-o. Turnaţi smântână, săraţi, piperaţi şi adăugaţi boia şi pătrunjel. Amestecaţi totul 1 min, cu o lingură de lemn.
In acelaşi timp, fierbeţi tagliatellele proaspete într-o oală sub presiune, timp de 4 min (sau cât este indicat pe ambalaj). Scurgeţi-le. împărţiţi-le imediat în farfuriile de servire. Adăugaţi carnea, acoperiţi-le cu sos şi serviţi imediat.
Vita Stroganoff cu paste proaspete
Poftă bună!