Vita in sos de cidru

Printeaza

Vita in sos de cidru din: ulei, vrabioara, costita, ceapa, usturoi, foi de dafin, cidru, mustar de dijon, jeleu de merisoare si coacaze, ciuperci si patrunjel.

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei
  • 1,2 kg vrabioara, taiata bucati
  • 300 g costita, taiata cuburi
  • 3 cepe mari, tocate
  • 4 catei de usturoi, taiat felii
  • 2 foi de dafin
  • 600 ml cidru sau vin alb
  • 2 linguri mustar de Dijon
  • 2 linguri jeleu de merisoare si coacaze – optional
  • 300 g ciuperci deshidratate, puse la inmuiat in 300 ml apa clocotinda 10 minute
  • o mana de patrunjel proaspat, pentru ornat

 

Mod de preparare:

Intr-un vas larg incinge 2 linguri ulei si prajeste jumatate din carne 5 minute, intorcand o data, pana cand se rumeneste. transfera intr-un vas larg si repeta procedeul cu carnea ramasa. Adauga costita si uleiul ramas si prajeste 1 minut inainte de a adauga ceapa, usturoiul si foile de dafin; prajeste 5 minute, pana cand se rumenesc.

Transferi in caserola. Adauga cidrul, mustarul si jeleul si adu la punctul de fierbere. Lasa sa fiarba la foc mic. Strecoara prin tifon dublu lichidul in care ai inmuiat ciupercile si adauga lichidul in caserola si apoi ciupercile.

Acopera vasul cu capac si lasa sa fiarba inabusit la foc mic 3 1/2 ore. Ia capacul, mareste flacara si lasa sa fiarba circa 30 de minute, pana cand lichidul scade si sosul se ingroasa. Orneaza cu patrunjel proaspat, tocat.

Vita in sos de cidru

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. mai bine cu vin alb

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.