Vita la tigaie cu ardei gras si vinete

Printeaza

Vita la tigaie cu ardei gras si vinete din: ulei de măsline extravirgin, muşchi de vită, ceapa, usturoi, fulgi ardei iute, vinete,  ardei roşu, vin alb, fasole cannellini, măsline verzi fără sâmburi, roşii descojite, pasta de tomate, apă, sare, piper.

Vita_la_tigaie_cu_ardei_gras_si_vinete

Ingrediente:

  • 5 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2 felii muşchi de vită
  • 1 ceapă curăţată şi tăiată mărunt
  • 3 căţei de usturoi curăţaţi şi tăiaţi mărunt
  • 1/2 linguriţă de fulgi ardei iute
  • 2 vinete tă­iate în bucăţi mici
  • 1 ardei roşu, bucăţi mari
  • 200 ml vin alb
  • 1 conservă (400 g) fasole cannellini
  • 100 g măsline verzi fără sâmburi
  • 1 cutie roşii descojite
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 100 ml apă
  • sare şi piper, după gust

Mod de preparare:

Incinge 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie. Adaugă muşchiul de vită şi prăjeşte-l pe fiecare parte, după care pune-l într-un alt vas. încălzeşte uleiul rămas.

Ca să prepari sosul, pune la călit ceapa, ustu­roiul, ardeiul iute, vinetele şi ardeiul roşu. Lasă-le pe foc până se înmoaie.

Adaugă vinul, fasolea, măslinele, roşiile descojite şi pasta de tomate, pre­cum şi apa. Lasă la fiert 10 minute, între timp taie friptura de vită şi pune sosul peste ea.

Sărează, piperează şi lasă pe foc 5 minute. Or­nează cu frunze de ruccola şi stropeşte cu ulei de măsline.

Vita la tigaie cu ardei gras si vinete

Vita_la_tigaie_cu_ardei_gras_si_vinete

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.