Vita in sos de vin

Printeaza

Vita in sos de vin din: ulei, muschi de vita, ceapa, morcovi, faina, vin, rosii, dafin, cimbru.

Ingrediente:

  • 2 linguri cu ulei de floarea-soarelui
  • 1 kg muşchi de vită tăiat în cubuleţe
  • 2 cepe medii, curăţate şi tăiate în felii
  • 500 g morcovi, tăiaţi pe lungime, dacă sunt mari
  • 4 tulpini de ţelină, feliate
  • 2 linguri rase cu făină
  • 200 ml vin roşu
  • 400 g roşii decojite din conservă
  • 1 cub de supă de vită
  • 2 frunze de dafin
  • câteva crenguţe de cimbru

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 160°C. încălzeşte uleiul într-o tigaie şi pune carnea într-un singur strat. Dacă nu încape toată, o pui pe rând.

Prăjeşte-o până se rumeneşte pe toate părţile, la foc mediu, întorcând-o din când în când. Scoate carnea din tigaie şi pune ceapa, morcovii şi ţelina.

Prăjeşte-le câteva minute, amestecând, până se rumenesc.

Pune carnea înapoi în tigaie, cu tot cu sosul lăsat şi presară făina. Amestecă bine, apoi toarnă vinul şi dă în fiert. Redu căldura şi fierbe până când vinul s-a evaporat.

Adaugă roşiile, cubul de supă de vită, frunzele de dafin şi câteva crenguţe de cimbru. Lasă să dea în fiert. Toarnă compoziţia într-un vas termorezistent şi dă la cuptor timp de 1 1-2 ore, până când carnea este gata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.