Vita cu sos la tigaie

Printeaza

Vita cu sos la tigaie din: vita, sos de stridii, sos de soia, sos de peste, condimente, zahar brun, ulei de arahide, usturoi, ceapa rosie, ulei, ardei gras, ceapa, praz, amidon, orez.

Ingrediente: Vita_cu_sos_la_tigaie

  • 500 g carne de vacă

Ingrediente marinată:

  • 2 linguriţe sos de stridii
  • 2 linguriţe sos de soia
  • 2 linguriţe sos de peşte
  • 1 linguriţă condimente
  • 1 lingură zahăr brun
  • 1 lingură ulei de arahide
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ceapă roşie
  • 4 linguri ulei
  • câte 1 ardei gras roşu, galben şi verde
  • 1/2 ceapă
  • praz
  • 1-2 linguriţe amidon de porumb
  • orez, pentru servire

Mod de preparare:

Se taie carnea cubuleţe şi se marinează 20-30 minute cu ceapa rosie şi usturoi tocate, sos de stridii, sos de soia, sos de peşte, sare, piper, condimente, zahăr bun şi ulei de arahide.

Se taie cubuleţe ardeii, ceapa şi prazul. Se încinge o tigaie wok, se adaugă ulei şi se rumeneşte rapid carnea câteva minute, fără însă a o găti prea bine. Se scoate apoi într-un bol.

Se încinge alt ulei în tigaie şi se adaugă ardeiul, prazul şi ceapa, rumenindu-se câteva minute. Se adaugă sare, piper şi după 1-2 minute amidonul. Se lasă până când legumele sunt puţin moi, dar încă crocante.

Se adaugă carnea şi se lasă 1-2 minute să se mai rumenească. Sosul nu trebuie sa fie abundent. Se serveşte cu orez simplu.

Vita cu sos la tigaie

Vita_cu_sos_la_tigaie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.