Vita cu sos de stridii si legume

Printeaza

Vita cu sos de stridii si legume din: carne de vită, ciuperci (urechi de lemn), muguri de porumb sau bambus (din conservă), mazăre proăspătă (congelată), ghimbir tocat,ceapă verde, vin de orez, amidon, sos de stridii, sos de soia, zahăr maro, ulei pentru prăjit, sare.

Ingrediente:Retete_video_2

  • 400 g carne de vită
  • 125 g ciuperci (urechi de lemn)
  • 100 g muguri de porumb sau bambus (din conservă)
  • 125 g mazăre proăspătă (congelată)
  • 1 linguriţă ghimbir tocat
  • 1 fir ceapă verde
  • 2 linguri vin de orez
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri sos de stridii
  • 1 lingură sos de soia
  • 1 linguriţă zahăr maro
  • 1 linguri ulei pentru prăjit
  • sare

Mod de preparare:

Se taie carne în fâşii de cinci pe un centimetru şi se omogemzează într-un castron cu sosul de soia, vinul de orez şi zahărul maro.

Se lasă la o parte pentru o jumătate de oră.

Se prăjeşte uşor carnea într-o lingură de ulei bine încins înainte, se scoate şi se păstrează la cald.

Ciupercile, mugurii, tăiaţi în două şi ceapa verde, tăiată în bucăţi cu o lungime de doi-trei centimetri se pun la prăjit în acelaşi ulei.

Se lasă, amestecându-se tot timpul, până ce încep să îşi schimbe culoarea.

Se adaugă carnea, amidonul, ghimbirul şi sarea.

Se lasă timp de aproximativ trei minute, după care se adaugă sosul de stridii şi se mai lasă încă două minute, tot timpul amestecându-se.

Se serveşte caldă, cu orez simplu.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.