Vita cu ghimbir si susan

Printeaza

Vita cu ghimbir si susan din: muschi, orez, ardei gras, supa de pui, ulei de arahide, ulei de susan, ghimbir, sos de soia, amidon de porumb, sherry, usturoi, zahar, sare si piper alb.

Ingrediente:Vita cu ghimbir si susan

  • 250 g felii de muschi
  • 250 g orez fiert in aburi
  • 350 ardei gras rosii si galbeni
  • 1 cana de supa de pui
  • ulei de arahide
  • ulei de susan
  • 50 g ghimbir tocat
  • sos de stridii
  • sos de soia
  • 2 lingurite de sherry
  • amidon de porumb
  • 1 catel de usturoi
  • zahar
  • sare
  • piper alb

 

Mod de preparare:

Zdrobiţi într-o piuliţă 20 g de ghimbir până îşi lasă zeama.

Pregătiţi marinada amestecând zeama de ghimbir, o lingură de sherry, una de sos de stridii, una de amidon de porumb, jumă­tate de lingură de sos de soia, jumătate de ulei de susan, jumătate de zahăr, sare şi piper.

Spălaţi ardeii graşi, scoateţi-le coada, nervurile albe şi seminţele, apoi tăiaţi-i bucăţele.

Tăiaţi şi carnea de vită fâşiuţe, după care puneţi-le în marinată.

Lăsaţi-le 30 de minute. încălziţi un wok 45 de secunde cu o lingură de ulei de arahide.

Adăugaţi în ulei 15 g de ghimbir tocat, lăsaţi amestecul să prindă culoare, apoi puneţi ardeii graşi împreună cu supa.

Potriviţi de sare, amestecaţi şi lăsaţi totul să se facă 15 minute. Luaţi ardeii de pe foc şi lăsaţi-i deoparte.

Curăţaţi şi tăiaţi mărunt usturoiul. Spălaţi wokul, încălziţi-l şi ungeţi-l cu ulei de arahide.

Adăugaţi usturoiul şi ghimbirul rămas, ca să prindă culoare.

Puneţi deasupra carnea şi lichi­dul de la marinată şi fierbeţi 1 minut fără să amestecaţi.

Mai puneţi şi ardeii graşi, apoi fier­beţi încă 1 minut. Stropiţi cu sherry-ul rămas şi amestecaţi.

Puneţi deoparte preparatul.

Spălaţi wokul, încălziţi-l şi ungeţi-l cu jumătate de lingură de ulei de arahide.

Turnaţi şi o lingu­ră din sosul de stridii, una de amidon de porumb, jumătate de lingură de sos de soia şi de ulei de susan, supă, sare şi amestecaţi cel puţin 2 minute, până obţineţi un sos omogen; adăugaţi carnea şi ardeii graşi şi căliţi totul 1 minut.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.