Vita cu cartofi picanti

Printeaza

Vita cu cartofi picanti din: ulei de masline, usturoi, piper, mix de condimente, ienibahar, chili, chimion, oregano, otet, muschi de vita, sare sos de rosii, porumb, ceapa, cartofi, ardei iute.

Ingrediente: Vita cu cartofi picanti

  • 3 linguri ulei de masline
  • 5 catei de usturoi zdrobit
  • 1 linguriță piper negru
  • 1/2 lingurita mix de condimente
  • 1 lingurita ienibahar
  • 1/2 lingurita chili
  • 1 lingurita chimion
  • 2 lingurițe de oregano uscat
  • 1 lingura de oțet
  • 4 muschiuleti de vita
  • sare

Ingrediente pentru cartofi:

  • 5 0ml ulei
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 lingurita sare
  • 900 g cartofi, fierte si tocati cubulete
  • 2-5 linguri ardei iuti din conserva, tocati

 

Mod de preparare:

Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie. Se adauga usturoiul si gatiti, amestecand frecvent, timp de aproximativ 3 minute. Se transferă usturoiul și uleiul într-un vas puțin adânc.

Se adaugă  condimentele, piper, ienibahar, chimen, chili, oregano și oțet. Se amesteca bine.

Se adauga fripturile și amestecati in vas pentru a se acoperi pe ambele parti. Se acoperă și se lasă la marinat timp de cel putin 2 două ore, în frigider.

Se aduc fripturile la temperatura camerei cu 30 de minute înainte de a le gati. Pentru a prepara cartofii, se încălzește ulei intr-o tigaie. Se adaugă ceapa și sare. Gatiti la foc mediu timp de 5 minute.

Se adauga cartofii si ardeiul iute. Gatiti, amestecand ocazional, timp de 15-20 minutes.

Asezonati fripturile pe ambele părți cu sare dupa gust. Se încălzește o tigaie. Când este fierbinte, adăugați fripturile și rumeniti pe fiecare parte cate 3-4 minute.

Se serveste cu sos de rosii, porumb si cartofi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.