Vita cu bame

Printeaza

Vita cu bame din: bame, ulei, ceapa, rosii, carne de vita, supa, usturoi, sare, iaurt, smantana, piper, rosie, lamaie.

Ingrediente:Vita cu bame

  • 700 g bame
  • 6 linguri ulei vegetal
  • 1 ceapă tăiată fin
  • 6 roşii decojite şi tăiate
  • 500 g carne de vită, tocată
  • 1 ceaşcă supă
  • 2 ceşti căţei usturoi pisaţi
  • 1 linguriţă sare
  • 3 linguri iaurt
  • 3 linguri smântână
  • 1/2 linguriţă piper alb
  • 1 roşie tăiată în felii mici
  • lămâie tăiată în felii mici

Mod de preparare:

Se taie bâmele. Se încălzesc trei linguri de ulei într-o cratiţă mare. Se adaugă bârnele şi se fierb şase minute. Se usucă bârnele sotate cu şerveţele. Se aruncă uleiul şi se şterge cratiţa cu şerveţele. Se încing alte două linguri de ulei în cratiţă.

Se adaugă ceapă şi roşii şi se sotează. Se adaugă carnea tocată şi se ţine pe foc, amestecându-se din când în când, până se rumeneşte. Se adaugă supa şi se lasă să fiarbă. Se adaugă sare şi usturoi. Se ţine pe foc până se evaporă cea mai mare parte a lichidului.

Se încălzeşte cuptorul la 175°C. Se unge o tavă mare cu ulei. Se adaugă iaurtul, smântână şi piperul peste came şi se amestecă. Se pune cu lingura jumătate din amestecul de came pe fundul tăvii unse cu ulei. Se acoperă cu bame şi apoi cu restul amestecului de came.

Deasupra se toarnă lingura de ulei rămasă. Se coace timp de cincizeci-şaizeci de minute.

Se serveşte cu garnitură de felii de roşii şi lămâie.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.