Vita cu bacon, vin rosu si coniac

Printeaza

Vita cu bacon, vin rosu si coniac din: carne de vită, morcovi, ceapa, usutroi, bacon, ulei de masline, pasta de tomate, vin rosu, supă de legume/carne, coniac, rozmarin, frunze de dafin, unt, faina, pătrunjel verde, sare, piper, cartofi, lapte, nucsoara.

Vita_cu_bacon_vin_rosu_si_coniac

Ingreidnete:

  • 800 g carne de vită
  • 500 g morcovi
  • 300 g ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • 100 g bacon
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • 3 linguri cu pastă de tomate
  • 500 ml vin roşu
  • 125 ml supă de legume/carne
  • 2 linguri cu coniac
  • 2 crenguţă de rozmarin
  • 2 frunze de dafin
  • 40 g unt
  • 3 linguri cu făină
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • sare
  • piper

Pentru piure:

  • 750 g cartofi
  • 250 ml lapte
  • 20 g unt
  • sare
  • piper
  • nucşoară

 

Mod de preparare:

Curăţă legumele, Taie morcovii cubuleţe, usturoiul şi ceapa în sferturi.

Feliază baconul şi rumeneşte-l într-o oală în care ai încins uleiul, apoi scoate-l pe o farfurie.

Taie carnea cubuleţe şi rumeneşte-o în grăsimea rămasă în oală, apoi adaugă pasta de tomate, vinul, supa, coniacul, baconul, morcovii, ceapa, usturoiul, rozmarinul şi frunzele de dafin.

Adaugă sare şi piper după gust, acoperă şi lasă la foc mic trei ore. Amestecă untul cu făina şi pune-le pes­te vita bourguignon. Lasă descoperit, pe foc, încă zece minute.

Serveşte cu pătrunjefverde tocat. Pentru piure, pune la fiert cu sare cartofii tăiaţi cubuleţe.

Scurge-i şi zdrobeşte-i cât mai fin. Adaugă laptele împreună cu untul, condimentează după gust.

Vita cu bacon, vin rosu si coniac

Vita_cu_bacon_vin_rosu_si_coniac

 

Pofta buna!

 

 

 

 

retete

Gujon de Vită Crocant

Gujon de Vită Crocant din: carne de vita, faina, oua, pesmet, mirodenii, ulei. Gujon de Vită este o alegere delicioasă și crocantă pentru cei care adoră preparatele din carne. Aceste bastonașe fragede de carne de vită trecute prin făină, ou bătut și pesmet cu arome de mirodenii vor satisface cu siguranță papilele gustative. Cu o […]

 

Piftie de Vită: Delicatesă pentru Mese de Sărbătoare

Piftie de Vită: Delicatesă pentru Mese de Sărbătoare din: oase de vita, cap de vita, kmorcovi, ceapa, usturoi, sare, piper, foi de dafin. Descoperă rețeta tradițională de piftie de vită, o delicatesă autentică ce aduce savoarea sărbătorilor în fiecare casă. Această rețetă veche, plină de istorie și gust, va fi cu siguranță vedeta oricărei mese […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.