Vita cu cartofi

Printeaza

O reteta delicioasa de vita cu cartofi din: antricot de vita, rosii, cartofi, sare grunjoasa, piper, salvie, patrunjel, ceapa rosie, ulei de masline, ulei de floarea soarelui si vin rosu.

Ingrediente:Vita cu cartofi

  • 500 g antricot de vită
  • 6 roşii
  • 12 cartofi noi mărime medie
  • sare grunjoasă
  • piper negru măcinat
  • salvie verde
  • o legătură pătrunjel
  • o ceapă roşie
  • ulei de măsline
  • ulei de floarea-soarelui
  • 100 ml vin roşu dulce

 

Mod de preparare:

Se condimentează carnea cu sare, salvie şi piper, se stropeşte cu uleiul de măsline şi vinul roşu şi se lasă la marinat. Se spală bine cartofii şi se taie felii. Se ung cu ulei, se sărează şi se înfăşoară în hârtie de copt. Se coc la 180°C.

Se încinge grătarul şi se aşază ceapa roşie tăiată rondele. Se adaugă roşiile şi se rumenesc pe fiecare parte. La final, se ptine carnea de vită, până se rumeneşte. Se feliază şi se serveşte condimentată, alături de cartofi copţi, roşii coapte şi pătrunjel.

Vita cu cartofi

Vita cu cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.